top of page
Søk
  • Forfatterens bildeVidar M. Bakke

Gullet i Alpha

I 2019 var jeg med i min første Alpha-gruppe etter mange års pause fra dette kurset. Den nye filmserien gjorde samlingene langt enklere å gjennomføre. Men essensen var den samme som Alpha alltid har vært. Den gode samtalen om viktige temaer i en liten gruppe der alle er velkomne med sin undring, sine spørsmål og sine ulike erfaringer.


Det siste året har jeg ledet en ny Alpha-gruppe på åtte personer. Det er noe av det mest givende jeg får være med på. Gjennom kveldene har vi åtte kommet hverandre tett på livet. Vi hadde varierte erfaringer med kristent fellesskap fra tidligere, både gode og mindre gode. For noen var det svært lenge siden de hadde vært i en sammenheng der man snakket om tro.


En felles opplevelse vi har satt ord på i gruppa etter flere av kveldene: Vi lar oss overraske av hvordan samtlige av oss får aha-opplevelser gang på gang. Det skjer ikke fordi én snakker og underviser, men fordi alle har blitt trygge nok til å dele sine tanker og opplevelser. Det skjer noe rundt bordet. Som om vi kan merke at det er noe som er større enn oss selv i rommet. Å være med på Alpha er en gave, både for den som tror, den som tviler og den som går langs veien et sted.

60 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page